Opleidingsinstituut NCOI mag Hogeschool TIO overnemen

Array

Opleidingsinstituut NCOI mag Hogeschool TIO overnemen. Zowel TIO als NCOI bieden beide HBO en MBO opleidingen aan. De ACM keurt deze overname goed omdat de beide instellingen aan verschillende doelgroepen onderwijs aanbieden. TIO biedt vooral aan jongeren tot 25 jaar voltijdonderwijs aan, terwijl NCOI vooral aan volwassenen deeltijdonderwijs aanbiedt. Doordat beide partijen zich op verschillende doelgroepen richten concurreren ze onderling niet of nauwelijks en vermindert de concurrentie dus niet als NCOI TIO overneemt.

Momenteel onderzoekt de ACM nog de overname van LOI door NCOI. In de beoordeling van die overname neemt de ACM de uitkomsten mee van de overname van TIO door NCOI.

Controle op fusies, overnames en gemeenschappelijke ondernemingen
Het is bij elke fusie, overname of het oprichten van een nieuwe gemeenschappelijke onderneming de vraag of er na de transactie nu en in de toekomst nog voldoende concurrentie overblijft. Concurrentie zorgt ervoor dat er een product voor een goede prijs en kwaliteit op de markt is en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren. De ACM gaat na of de markten na de fusie goed blijven werken voor mensen en bedrijven.

Bron: ACM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen