Passend vervoer voor personen met verward gedrag

Array

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) wil de verantwoordelijkheid voor het vervoer met psychiatrische hulpverlening ook ná psychiatrische beoordeling bij de regionale ambulancevoorzieningen laten. GGZ Nederland, Mind, ZN, de politie en de VNG hebben begin april steun uitgesproken voor het voorstel.

Uitgangspunten: regionale ambulancevoorzieningen hebben de ruimte hier regionaal nader invulling aan te geven en kunnen hierbij – net als bij het vervoer vóór psychiatrische beoordeling – onderaannemers inschakelen, waarbij wordt voldaan aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en een kwaliteitskader.

Goede afspraken maken


De VNG is blij dat er eindelijk besluitvorming heeft plaatsgevonden. Om de ondersteuning aan personen met verward gedrag zo goed mogelijk te laten plaatsvinden, is het belangrijk dat alle partijen in de ketensamenwerking goede afspraken maken. Komende periode wordt verdere invulling gegeven aan de implementatie hiervan.

Lopende pilots


Via subsidie van ZonMW lopen nog een aantal vervoerspilots die, zoals bekend, per 1 januari 2021 worden beëindigd. De projectleiders worden via ZonMw binnenkort verder geïnformeerd over de genomen besluitvorming.

Bron: VNG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen