Naar betaalbare en waardevolle zorg

0
526

De betaalbaarheid van Westerse zorgsystemen staat onder druk door vergrijzing, stijging van chronische aandoeningen en nieuwe (dure) medicijnen en medische technologieën. Hoe kan de waarde van zorg worden verhoogd en tegelijk de betaalbaarheid ervan gewaarborgd? Door intensievere samenwerking tussen zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten in regionale initiatieven kan de zorg beter worden afgestemd op de behoefte van de persoon waarmee onnodige zorg en complicaties door verkeerde of uitgestelde zorg kan worden voorkomen. Eline de Vries bestudeerde alternatieve bekostigingsmodellen die samenwerking in de zorg bevorderen en de waarde van zorg vergroten.

Let’s talk about value: grasping the concept of value in a population health management context.

Tilburg University volgt de maatregelen van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) rond het coronavirus. Er wordt geen publiek toegelaten bij promoties. Publiek kan de plechtigheid volgen via een livestream: tiu.nu/live.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.