Reactie FNV op stemming motie meer waardering zorgmedewerkers

Array

Vandaag stemde een kleine meerderheid van de Tweede Kamerleden tegen de motie van Asscher en Marijnissen over betere arbeidsvoorwaarden voor zorgpersoneel. Voorafgaand aan de stemming kwamen FNV-leden uit de Haagse ziekenhuizen naar de Tweede Kamer om hun steun te betuigen en Kamerleden aan te spreken om voor de motie te stemmen. Ook overhandigden zij een brief van Marjan Lommerse aan Mark Rutte, waarin ze haarfijn uitlegt hoe pijnlijk het is om de ene dag als held bestempeld te worden en de andere dag een trap na te krijgen.  

‘Deze boodschap aan harde werkers in de zorg kun je niet maken’, zegt Kitty Jong, vicevoorzitter FNV. ‘Werknemers eerst maanden aan het lijntje houden voor een bonus en dan nu ook nog een structurele verbetering van loon en arbeidsvoorwaarden door de neus boren.

De coalitie laat deze beroepsgroep waarop zo zeer is geleund, als een baksteen vallen en deze beslissing leidt daarmee ook tot verlies van vertrouwen in de politiek. Dit is een slag in het gezicht van zorgmedewerkers die maandenlang meer dan alles gegeven hebben om onze dierbaren te helpen genezen.’

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen