Janneke Brink-Daamen benoemd als voorzitter raad van bestuur Tergooi

De raad van toezicht benoemt per 1 juli 2020 Janneke Brink-Daamen (47) als voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi, het ziekenhuis in Hilversum en Blaricum.

Brink is sinds 2018 werkzaam als lid van de raad van bestuur van Tergooi. Per 1 juli 2020 zal zij als voorzitter, samen met lid raad van bestuur David Voetelink, verdere invulling geven aan de visie van Tergooi om zorg zo dicht mogelijk bij patiënten te verlenen. Tergooi loopt voorop in deze transformatie van zorg door daadwerkelijk invulling te geven aan het verplaatsen van 20% van de zorg, samen met de zorgverzekeraar en de partners in de regio. In lijn hiermee bouwt Tergooi een nieuw ziekenhuis in Hilversum, wat begin 2023 zal worden betrokken.

Kees Rutten (voorzitter raad van toezicht):

“De raad van toezicht is trots om de benoeming van Janneke bekend te kunnen maken. Na haar komst als lid van de raad van bestuur in mei 2018 heeft zij met haar ervaring, kennis en warme persoonlijkheid vernieuwing en verbinding in Tergooi in gang weten te zetten. De eerste stappen naar toekomstbestendige zorg en samenwerking met de zorgpartners in de regio zijn gezet. De raad van toezicht heeft alle vertrouwen dat met de inzet van deze nieuw benoemde bestuursvoorzitter een duurzaam zorgmodel in de regio gerealiseerd wordt.”

Janneke Brink-Daamen:

“Tergooi is een prachtig ziekenhuis met ambitieuze medewerkers en een sterke invulling van zowel medisch als verpleegkundig leiderschap. De regio Gooi & Vechtstreek is een voorbeeld in het realiseren van de in Nederland noodzakelijke transformatie van zorg. Door de gedeelde visie en de uitstekende samenwerking wordt vorm gegeven aan duurzame zorg. De bouw van het nieuwe ziekenhuis geeft daarbij urgentie én de mogelijkheid om dit in te vullen. Ik kijk er naar uit om de ambitie van Tergooi te verwezenlijken om waardevolle, innovatieve en betaalbare zorg te verlenen; nu en in de toekomst.”

Janneke Brink-Daamen is opgeleid als bedrijfskundige en is onder meer werkzaam geweest bij UMC Utrecht, Erasmus MC en Rijnstate.

Bron: Tergooi