“Het zal mij een zorg zijn” vanaf 27 juli bij SBS6

0
1456
foto Frits Media
foto Frits Media

Unieke en ontroerende inkijk in het leven van mensen met dementie 

In Het zal mij een zorg zijn volgen programmamakers Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen (voorheen de Bucket Boys), mensen met dementie die wonen op Ouderenlandgoed Grootenhout in Brabant. Op deze zorgboerderij, waar kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat, wordt volgens een bijzondere visie geleefd. Joep en Thijs geven een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners, ervaren hoe het is om zorgverlener te zijn en laten daarbij de ontroerende, schrijnende, maar vooral de menselijke kant van dementie zien. Het zal mij een zorg zijn is vanaf 27 juli bij SBS6 te zien.


De werknemers van de zorgboerderij doen er alles aan om de bewoners met dementie zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen en de kwaliteit van leven hoog te houden. Herinneringen worden nieuw leven ingeblazen en bewoners krijgen de kans om hun zorgen te laten voor wat ze zijn. Verspreid over meerdere knusse woonruimtes, wonen de bewoners als het ware in een klein en overzichtelijk dorp bij elkaar. Joep en Thijs leren de bewoners kennen zoals ze nu zijn, en krijgen een kijkje in hun verleden.


In aflevering 1 volgen we echtpaar Ben en Lies die beiden getroffen zijn door dementie. De zorgboerderij is zo ingericht dat Ben nog elke dag naar zijn werk kan gaan en daarna weer kan thuiskomen. Hier haalt hij veel vreugde uit. Ook is muziek een belangrijke factor om de bewoners een geluksmoment te bezorgen. Dit geldt vooral voor bewoonster Riek, ‘de grand dame’ van het landgoed, die vroeger het podium bestormde met haar zangkunsten. Als verassing zorgen Joep en Thijs dat Riek haar lijflied kan zingen met niemand minder dan met Wolter Kroes, wat tot een emotioneel optreden leidt. In de eerste aflevering reist Riek per limousine naar de studio waar zij samen met Wolter Kroes de sterren van de hemel zingt.  Het zal mij een zorg zijn wordt geproduceerd door Frits Media.


Uitzending: vanaf maandag 27 juli, wekelijks om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl 

Bron: SBS6

Vorig artikelViroloog en epidemioloog Jaap Gpudsmit in VPRO Zomergasten
Volgend artikelASSA ABLOY neemt FocusCura in Nederland over
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.