Bloedprikken? Prik eerst een datum!

Bloedprikken in Jeroen Bosch Ziekenhuis en prikposten in regio voortaan op afspraak

Om volle wachtkamers te voorkomen werkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis vanaf maandag 13 juli 2020 met een afspraaksysteem voor bloedprikken.

In het ziekenhuis en op de prikposten voor bloedafname in de regio konden patiënten altijd zonder afspraak terecht. In verband met het Coronavirus zijn de afgelopen maand verschillende prikposten gesloten. Nu de gewone zorg weer op gang komt, wordt het ook drukker op de prikposten. Om lange wachtrijen te voorkomen en de anderhalve meter regel te bewaken, worden bezoeken voortaan van te voren gepland.

Via internet of telefonisch

Wie een verwijzing van de (huis)arts, trombosedienst of verloskundige krijgt, kan op de website www.jbz.nl/prikafspraak zelf een afspraak maken om bloed te laten prikken. Bellen naar (073) 553 36 99 (op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur) kan ook. Een medewerker maakt dan in overleg met de patiënt een afspraak.

Inleveren materialen

Inleveren van materialen voor onderzoek zoals urine of ontlasting moet ook op afspraak. Voor het ophalen van materialen, zoals een potje of bokaal hoeft géén afspraak te worden gemaakt. Dit kan alleen op de hoofd- en buitenlocaties van het JBZ.

Bloedafname in het ziekenhuis

Voor patiënten die na een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis direct doorlopen naar de bloedafname geldt deze afspraakregel niet. Zij kunnen zonder afspraak terecht.

Afspraak

Het is belangrijk dat patiënten die  een afspraak hebben om bloed te laten prikken zich op het afgesproken tijdstip melden en niet eerder. Na de afspraak wordt iedereen gevraagd om zo snel mogelijk de prikpost weer te verlaten. Dit alles om te voorkomen dat het onnodig druk wordt.

Meer informatie over bloedprikken op afspraak en andere maatregelen rondom Corona is te vinden op www.jeroenboschziekenhuis.nl/bloedafname.

Bron: JBZ