Nieuwe sollicitatieronde opleiding arts Maatschappij + Gezondheid start op

De arts Maatschappij + Gezondheid is een geneeskundig specialist die zich sterk maakt voor de publieke gezondheid. Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen. Niet altijd in de spreekkamer, maar juist in de maatschappij. Iets voor jou? Op 1 augustus 2020 start de nieuwe sollicitatieperiode.

Komende sollicitatieperiode kunnen kandidaten solliciteren voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts medische milieukunde, forensisch arts (onder voorbehoud) en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid. De profielopleidingen duren twee jaar en kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid. De sollicitatieperiode is geopend van 1 augustus tot en met 14 september en solliciteren kan online via artsmg.nl. De opleidingen starten in maart 2021.

360º geneeskunde


Artsen M+G werken niet in het ziekenhuis, maar in de wijk, bij een GGD, bij landelijke instituten als het RIVM, het Instituut Fysieke Veiligheid en Veilig Thuis. Maar ook op scholen, in gemeentehuizen, bij defensie of zorgverzekeraar, in de stad of op het platteland. Zo zie je meer, kun je meer, beteken je meer.We noemen het ook wel: 360º geneeskunde.

Veelzijdig werkterrein

Van tuberculosebestrijding tot obesitas, van antibioticaresistentie tot lijkschouwing, en van megastallen tot een gesprek over depressie met een puber. Het werkterrein van een (profiel)arts M+G is veelzijdig en breed. Je signaleert belangrijke risico’s voor de gezondheid van bevolkingsgroepen of de algemene volksgezondheid, geeft advies en voert interventies uit als dat nodig is. Dit vraagt een gezamenlijke, maatschappelijk benadering en aanpak. Artsen M+G hebben dan ook een brede blik en kijken vooruit.


Opleiding in transitie

De opleiding tot arts M+G is in transitie: op termijn komt er een brede geïntegreerde vierjarige geneeskundig specialistenopleiding. Het streven is om de vernieuwde opleiding in 2022 in te laten gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen