Actuele informatie rondom COVID-19 en zwangerschap

0
812
Doctor or nurse is holding a baby. Baby's feet are most in focus. Baby is malnourished and tiny. Baby is wearing a diaper.

De klachten van zwangere vrouwen met COVID-19 lijken vaak op die van niet-zwangeren. Ze worden niet ernstiger ziek. De meeste van hun kinderen hebben geen problemen bij de geboorte. Het coronavirus lijkt niet in de baarmoeder te worden doorgegeven aan het kind, maar helemaal zeker is dat niet. Het virus is een enkele keer gevonden in moedermelk.

Inmiddels zijn er internationaal tientallen onderzoeken verschenen over de gevolgen van COVID-19 tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. De resultaten van deze onderzoeken  zijn op een rij gezet in een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, dat u hier kunt lezen.

Bron: Lareb

Vorig artikelOnderzoek naar betere bestraling levertumoren van binnenuit
Volgend artikelVoorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.