cMed Plus beschikbaar voor cliënten van SPITS

Samenwerking tussen FocusCura en SPITS garandeert landelijke dekking

Medicijndispenser cMed Plus is live! Dat is te lezen op de website van FocusCura (www.focuscura.nl). De eerste cliënten van diverse Nederlandse zorgorganisaties maken inmiddels naar tevredenheid gebruik van de cMed Plus dienstverlening. Later dit jaar is deze dienst ook beschikbaar voor de Europese markt, te beginnen met België en Duitsland. cMed Plus werkt met een slimme medicijndispenser die incidenten met verkeerd medicijngebruik drastisch vermindert.

Over cMed Plus

cMed Plus helpt cliënten zelfstandig en veilig de juiste medicatie op het juiste moment in te nemen. Zo worden fouten in medicatiegebruik voorkomen en wordt de therapietrouw vergroot. Met cMed Plus worden cliënten én zorgverleners ontzorgd. Cliënten krijgen hun vrijheid en zelfstandigheid terug, en zorgverleners hoeven niet meer meerdere keren per dag langs te komen om medicijnen te verstrekken.

Unieke dienstverlening met dataplatform voor veilige medicatie uitgifte

Er zijn verschillende medicijndispensers op de markt. Wat maakt deze dienst van FocusCura zo uniek? Paul Koenen (product owner cMed Plus) licht toe: “cMed Plus is meer dan een medicijndispenser. Alle dispensers en daarmee het medicijngebruik van aangesloten cliënten worden gemonitord en actief gestuurd vanuit het speciaal voor Europa ontwikkelde dataplatform. Als iemand medicatie niet uitneemt, gaat er direct een signaal naar de cliënt of naar het wijkteam van de zorgorganisatie.

cMed Plus werkt volledig digitaal en is de eerste dispenser die zelfstandig de controle kan doen op juiste medicatie-uitgifte, per moment met de juiste gebruiker en dat is nieuw voor de Europese markt.” “Het apparaat kan de medicatierol herkennen en koppelen aan de juiste patiënt. Een complex proces, omdat deze rollen speciaal voor cMed Plus ontwikkeld moesten worden. Samen met SPITS is daarom voor de cliënten die bij de bij Spits aangesloten apothekers medicijnen afnemen een unieke 2D barcode op de medicijnzakjes gedrukt.

Het dataplatform, ontwikkeld door FocusCura en AceAge in afstemming met UPLUS eHealth Solutions, zorgt ervoor dat al deze data veilig kan worden verzonden én gebruikt wordt voor de aansturing van de medicatieketen.

Samen succes boeken in de keten

Bij het ontwerpen van het distributieproces stelde FocusCura en SPITS de eindgebruiker en zijn/haar medicatieveiligheid voorop. Het gaat om kwetsbare mensen die meerdere keren per dag medicijnen gebruiken en vaak een jarenlange relatie met hun apotheek hebben. Daaraan wil je natuurlijk zo min mogelijk veranderen. Voor het goed en veilig kunnen leveren van medicatie via een dispenser is samenwerking tussen de apotheek, de verpakker, de cliënt en diens huisarts, (thuis)zorgorganisatie en de smartdispenser leverancier van groot belang!

Door in de voorbereiding met alle partijen de processen naadloos op elkaar af te stemmen hebben FocusCura en SPITS deze dienst nu live in de markt. Hun samenwerking zorgt ervoor dat alle cliënten van bij SPITS aangesloten apothekers nu via hun zorgorganisatie gebruik kunnen maken van cMed Plus en daarmee een grote stap in therapietrouw en medicatieveiligheid kunnen zetten.

Full-service dienstverlening van FocusCura

Ontzorging is bij FocusCura écht ontzorging. FocusCura zorgt, waar gewenst, voor de installatie, het onderhoud én actieve probleemoplossing van de nieuwe medicijndispenser. Alle meldingen komen direct bij de serviceafdeling terecht waar deskundige medewerkers en slimme software zorgen voor een snelle afhandeling. Omdat de dispenser continu wordt gemonitord, is hulp dus altijd dichtbij.

Verpakkingsspecialist Spits ondersteunt apothekers en cliënten

Wie meerdere geneesmiddelen op een dag gebruikt, moet zeker weten dat het juiste geneesmiddel op het juiste moment en in de juiste dosering wordt gebruikt. SPITS is specialist in het leveren van per cliënt vooraf ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Wij leveren aan patiënten de geneesmiddelen verpakt per innamemoment. Zo dragen wij bij aan de kwaliteit van leven en medicatieveiligheid van de patiënt. SPITS ondersteunt apotheken in het verlenen van zorg aan hun patiënten, zowel in de thuissituatie als in een instelling. Wij regelen medicijnuitgifte op maat met onze MediRol.

Documenten:
cMedPlusSPITSPersberichtdef.pdf

Bron: FocusCura

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen