Medicatie mee op vakantie?

Als je op vakantie gaat neem je je medicijnen vanzelfspreken mee. Het goed om te weten dat te hoge temperaturen niet goed zijn voor medicijnen. De houdbaarheid kan zelfs korter worden dan de datum die op de verpakking is aangegeven. Zoek om deze reden dus altijd een koel plekje uit voor je reisapotheek. Indien medicijnen in de koelkast bewaard dienen te worden, staat dit altijd op de verpakking. Het is dus belangrijk om medicijnen op de juiste temperatuur te bewaren, ook op vakantie! Anders kan de werkzaamheid afnemen of worden geneesmiddelen zelfs onbruikbaar. Leg geneesmiddelen nooit op de hoedenplank of in het handschoenenkastje van een auto. Daar kan de temperatuur te hoog oplopen. Neem geneesmiddelen tijdens een vliegreis mee in uw handbagage en probeer medicijnen over verschillende tassen te verdelen, om problemen te voorkomen als er een tas zoekraakt. Voor bijvoorbeeld insuline zijn speciale koeltasjes verkrijgbaar.

Als u een verre reis gaat maken en bijvoorbeeld een tropische bestemming heeft, zult u daar rekening mee moeten houden met het samenstellen van uw reisapotheek. Ga voor advies naar uw apotheek. Heb je specifieke vragen of twijfels over medicijnen en vakantie, dan is het raadzaam om de apotheek van tevoren informatie en advies te vragen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen