CAREND: Hét centrum voor palliatieve zorg een feit

Array

Carend bestaat uit een groep opleiders en aanjagers en zij willen het verschil maken voor mensen in de palliatieve fase. 

De vraag naar zorg in de palliatieve setting is groot, demografische ontwikkelingen laten zien dat deze behoefte in de (nabije) toekomst zal toenemen. Verreweg de meeste mensen willen thuis sterven, maar te vaak lukt dat niet. 

Bij Carend vinden ze dat de palliatieve zorg in Nederland beter moet, en beter kan! Het vroegtijdig markeren van de palliatieve fase is belangrijk, omdat het patiënten en naasten de mogelijkheid biedt om in een vroeg stadium met elkaar in gesprek te gaan over de wensen en behoeften in die laatste fase. Een cruciale voorwaarde voor Advance Care Planning. 

Carend wil voorop lopen in het gesprek over palliatieve zorg. Door het geven van lezingen aan algemeen publiek, door bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek. En door het geven van onderwijs op MBO, HBO en WO(+) niveau. Het gaat hierbij om basis workshops voor generalistische zorgprofessionals. En om leergangen voor gevorderde zorgprofessionals die op zoek zijn naar verdere verdieping en/of zich (willen) bezighouden met specialistische palliatieve zorg.

Bron: Carend

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen