Coronabesmettingen lopen toch nog op

0
579

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8764 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 589 meer dan gisteren werden gemeld. Het aantal besmettingen loopt dus weer op. Imiddels zijn er 232 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, zo laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). En vandaag zijn er 52 nieuwe corona-opnames op de intensive care geregistreerd, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. In totaal liggen er nu 1943 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1859), van wie 450 op de IC (gisteren: 419). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

Ook het aantal mensen dat overlijdt aan COVID-19 stijgt, vandaag zijn er 59 overlijdens door COVID-19 gemeld. Gisteren werden waren dat er 46. De meeste nieuw gemelde besmettingen zijn in Amsterdam (751), Rotterdam (473) en Den Haag(293).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.