Vrije zorgverlenerskeuze gered

Het wetsvoorstel waarmee de vrije zorgverlenerskeuze opnieuw onder druk zou komen te staan, is van de baan.

Al jarenlang maakt VvAA zich sterk voor de vrije zorgverlenerskeuze van patiënten, zoals vastgelegd in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Na een eerder wetsvoorstel van de vorige minister van VWS, kwam de vrije zorgverlenerskeuze van patiënten opnieuw onder druk te staan met de aankondiging dit voorjaar van het wetsvoorstel ‘Bevorderen Zorgcontractering’. Deze week maakte minister De Jonge in zijn brief aan de Tweede Kamer bekend dat hij afziet van het indienen van het wetsvoorstel.

Dit nieuwe wetsvoorstel zou een volgende stap zijn geweest in het verder beperken van de toegang van patiënten tot hun de zorgverlener van hun keuze, en een verdere uitbreiding van de macht van private zorgverzekeraars in de onderhandeling met individuele zorgverleners. We zijn blij te kunnen constateren dat de politiek er vanaf ziet deze stap te zetten.

VvAA blijft alert op de ontwikkelingen en zal zich sterk blijven maken voor een pluriform zorglandschap waarin sprake is van een gezonde balans tussen patiënt, zorgverleners, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Een landschap waarin er voor patiënten daadwerkelijk iets te kiezen valt. Een landschap waarin er oog is voor innovatie, kwaliteit van zorg en de menselijke maat.

Bron: VvAA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen