Neemt u maar alvast afscheid

0
1247

Waargebeurd verhaal over de enorme gevolgen die COVID-19 kan hebben

Neemt u maar alvast afscheid is het waargebeurde verhaal van Philip Reedijk, een voorheen gezonde vijftiger die bijna vijf weken in coma lag door het coronavirus. Zijn familieleden, waaronder zijn kinderen van 14, 16 en 18 jaar, keken machteloos toe terwijl het virus zijn lichaam sloopte.

Toen Philip zich afgelopen maart een beetje grieperig begon te voelen, kon hij niet vermoeden dat hij nog geen twee weken later tegelijk met zijn vrouw met een covid-besmetting zou worden opgenomen in het ziekenhuis. Een dag later belandde hij al op de IC. Hun drie kinderen bleven alleen thuis achter en moesten het zonder ouders zien te redden. Dit boek, vol dagboekfragmenten, gesprekken en chatberichten, maakt pijnlijk duidelijk hoe het virus Philip bijna het leven kostte en zijn familie wekenlang in de greep hield.

Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC en voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, schreef het voorwoord van het boek. ‘Philip doet wat grafieken en abstracte cijfers niet voor elkaar krijgen. Hij geeft de covid 19-patiënt een gezicht en brengt een verborgen wereld tot leven. Zijn verhaal neemt de lezer mee in een heftig ziekteproces met ongewisse afloop. Laten we hopen dat dit boek ertoe bijdraagt dat we samen het virus verslaan’, aldus Kuipers.

Over de auteur

Philip Reedijk (1963) is journalist en communicatieadviseur. In de afgelopen dertig jaar schreef hij talloze interviews en artikelen voor uiteenlopende magazines en websites.

‘Indringend en meeslepend pandemieverslag. Beleef hoe een nieuw virus een gezond, dynamisch gezin langs de rand van de afgrond bracht. Jong en oud moeten dit dagboek lezen. COVID-19 is geen griepje, maar een sloophamer.’ – Arnold Bosman, Directeur Transmissible en lid van het Red Team. Neemt u maar alvast afscheid I Philip Reedijk I 9789021579917 I €20,99 I 24 november 2020 I Kosmos Uitgevers 
Vorig artikelCoronakilo’s door lockdown
Volgend artikelEen briljante snor tegen prostaatkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.