Zelfstandig ondernemer onderneemt, ook tijdens corona

0
681

Driekwart van de zelfstandig ondernemers in Nederland laat zich niet afschrikken door de coronacrisis. Ze veranderen liever hun businessmodel dan dat ze stoppen met ondernemen. Dit blijkt uit een onderzoek van ZZP Nederland in samenwerking met Movir. Mariëlle Rensel, directeur ZZP Nederland: ‘De coronacrisis raakt iedereen, zo ook de zelfstandig ondernemer, ieder op zijn eigen manier. Maar de grote gemene deler is dat ze deze uitdagingen met lef en creativiteit tegemoet treden’.  

Toch ondervindt de zelfstandig ondernemer ook de gevolgen van de coronacrisis. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers (veel) minder opdrachten en omzet heeft. Ook blijkt dat de zelfstandig ondernemer zijn zakelijk leven op dit moment gemiddeld een 6,4 geeft en voor zijn privéleven een 7. Bij ruim een derde is de balans tussen werk en privé achteruitgegaan sinds corona, terwijl bij bijna de helft niets is veranderd. Opvallend hierbij is dat slechts dertig procent van deze zzp’ers meer stress ervaart dan voor de crisis.  

‘Bij de uitval van zelfstandig professionals’, zo geeft Yoram Schwarz, directeur van Movir, aan ‘weten we uit ervaring dat het belangrijk is dat de onderliggende oorzaak van stress wordt herkend, om het vervolgens ook te erkennen. Dan kun je kijken naar passend maatwerk om uitval te voorkomen die past bij de zelfstandig professional. Dit kan op allerlei gebieden zijn, denk hierbij aan het inkomen, het gezin, de werk-leven balans, maar ook de bedrijfscontinuïteit. We willen handvatten geven, maar voorop staat dat we samen kijken waar ondernemers behoefte aan hebben. Zo hebben we tijdens corona masterclasses georganiseerd waarbij we ondernemers handvatten boden om creatief met hun bedrijfsstrategie om te gaan. Dit aan de hand van het Business Model Canvas.’   Het onderzoek is uitgevoerd onder de 1.400 aanmelders voor de Dag van de ZZP’er. Ruim 500 deelnemers deden mee aan het onderzoek.

Bron: Movir

Vorig artikelEenVandaag: Vrouwen om de 2 jaar te screenen op borstkanker niet langer mogelijk
Volgend artikelAssistentie bij de Geldmaat
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.