Nieuw beroepscompetentieprofiel voor cliëntondersteuning

0
942

BCMB bestaat vijf jaar. Het beroepscompetentieprofiel was even oud. Tijd voor een upgrade dus, want het vak ontwikkelt zich. Het hernieuwde beroepsprofiel van cliëntondersteuners is door de leden vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering in oktober. De werkgevers hebben er ook hun goedkeuring aan verleend.

Voor veel mensen is het nog steeds niet duidelijk wat het vak van cliëntondersteuner inhoudt en waarin een cliëntondersteuner verschilt van een andere zorghulpverlener. Een beroepscompetentieprofiel verduidelijkt het vak en draagt bij aan een grotere herkenbaarheid en betere borging. Dit nieuwe profiel helpt om de overlap én de verschillen te zien met aanpalende beroepsgroepen en levert een bijdrage aan de erkenning van het vakgebied.

Beroepscompetentieprofiel-definitieve-versie-20-nov-20

Bron: BCMB

Vorig artikelDeze beroepsgroepen in de zorg zijn de vitale beroepen die zijn uitgezonderd van de thuiswerkregel
Volgend artikelEen klein woord met grote betekenis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.