ProudBreast schenkt een borst aan vrouwen die moeilijk rondkomen

Array

Vanaf 25 december tot en met 1 januari doneert ProudBreast voor elke verkochte Qup één Qup aan een vrouw met één of geen borst die in armoede leeft. Weer een volgende stap in hun missie om wereldwijd alle vrouwen die een borst missen, te verbinden en inspireren om zorgeloos zichzelf te zijn.

Armoedegrens

In Nederland leven iets meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Vrouwen onder hen met één of geen borst kunnen zich geen Qup veroorloven. Als nieuwste borstprothese op de markt, wordt de Qup namelijk (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars.

Met de Qup donaties wil ProudBreast deze kwetsbare groep in de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw een extra steun geven om zorgeloos zichzelf te kunnen zijn. Tegelijkertijd ziet ProudBreast dit als de kick-off van één van hun doelen voor 2021: het oprichten van een fonds dat vrouwen in armoede wereldwijd voorziet van lifestyle borstprotheses.

Ook een borst doneren? Kijk op www.proudbreast.nl/doneereenqup

Bron: ProudBReast

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen