Nederland wederom niet voorbereid: Snelle coronavaccinatie vertraagd door ICT-systeem GGD

Nederlanders kunnen dit jaar nog niet worden ingeënt tegen het coronavirus. Dat komt doordat de ICT-systemen van de GGD er nog niet klaar voor zijn, zo schrijft het AD. De VS en Engeland zetten al enkele dagen na goedkeuring de eerste prik en ook Duitsland kan nog dit jaar starten met vaccineren. Maar niet in Nederland! Hier kunnen we pas op z’n vroegst twee weken na de mogelijke goedkeuring op 21 december starten.

Minister van VWS, Hugo de Jonge zegt liever zorgvuldig te zijn dan rap. “Er wordt 24/7 gewerkt, maar vaccinaties staan of vallen uiteindelijk niet bij een week eerder beginnen, wel bij een zorgvuldig en veilig verloop. Zorgvuldigheid levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de vaccinatiebereidheid.”

De vertraging, aldus de minister, komt omdat men niet op tijd het benodigde ICT-systeem heeft afgekregen. In dat systeem moet worden geregistreerd wie al een vaccinatie heeft gekregen, welk vaccin en wie nog een vaccinatie moet krijgen. Oppositiepartijen in de Tweede Kamer en experts reageren verbijsterd over ‘dit stroperige proces’, er is al maanden bekend dat er gevaccineerd moest gaan worden!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen