Ziekenhuizen starten vaccinatie zorgpersoneel

Array

Utrechtse ziekenhuizen starten woensdag 6 januari met vaccineren van 3000 zorgverleners. De Utrechtse ziekenhuizen vinden het besluit van het kabinet om 30.000 zorgverleners het COVID-19 vaccin te geven goed nieuws en belangrijke stap om het maximale bedden voor COVID patiënten te realiseren door de zorgverleners die een essentiële bijdrage daaraan leveren te vaccineren. De druk op alle zorgverleners is nog steeds hoog en daarom hopen wij dat ook alle andere zorgverleners snel in aanmerking komen voor het vaccin. 

De groep zorgverleners die aankomende week het vaccin krijgt, behoort tot het vaste team of worden langdurig ingezet in de directe patiëntenzorg aan Covid patiënten op de SEH, Intensive Care of elders in de COVID-zorg. Dit is geheel volgens de LNAZ richtlijn. Het betreft die zorgverleners bij wie uitval direct leidt tot vermindering van covidbedden– of ambulancecapaciteit. Vanuit het UMC Utrecht worden op woensdagmiddag de vaccins naar het Diakonessenhuis, St Antonius Ziekenhuis en Meander Medisch Centrum gebracht. Alle ziekenhuizen vaccineren hun eigen medewerkers. Het UMC Utrecht vaccineert daarnaast ook de medewerkers van de RAVU (ambulancedienst).

De Utrechtse ziekenhuizen vinden het belangrijk om alle medewerkers een veilige werkplek en optimale bescherming te bieden. Daarbij horen de mogelijkheid tot het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen, thuiswerkmiddelen en testen. Het totale pakket aan maatregelen, inclusief vaccinatie van uiteindelijk alle medewerkers, stelt ons in de gelegenheid continuïteit van zorg te bieden aan patiënten die dat nodig hebben. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie.

Bron: UtrechtUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen