Eerste COVID-vaccinatie Maastricht UMC+ een feit

Array

Op woensdag 6 januari om 10.30 uur is intensive care verpleegkundige Maurice Hoorens als eerste medewerker van het Maastricht UMC+ gevaccineerd tegen het coronavirus. Eerder in de ochtend werden de eerste vaccins geleverd vanuit het landelijke distributiepunt. Deze zijn naar rato verdeeld over de Limburgse ziekenhuizen. De komende dagen kunnen medewerkers die werkzaam zijn in de acute zorg (intensive care, Spoedeisende Hulp, COVID-afdeling en ambulancezorg) ook hun vaccinatie halen.

Vaccinatiestraat

In het Maastricht UMC+ is een vaccinatiestraat ingericht waar medewerkers van de betreffende afdelingen de komende dagen gevaccineerd zullen worden. Deze week zijn voldoende mensen getraind om de injectie te kunnen toedienen en zal er van 06.00 uur ’s ochtends tot 00.00 uur ’s avonds in diensten worden gewerkt. ic-verpleegkundige Hoorens is blij dat hij de vaccinatie heeft mogen krijgen: “We hebben hier lang op gewacht en dan is het des te meer een opluchting dat het eindelijk zo ver is. Laten we hopen dat de start van de vaccinaties er nu voor gaat zorgen dat we het coronavirus snel onder de duim krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Bron: Maastricht UMC+

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen