‘Mantelzorgers ook met voorrang vaccineren’

Array

Als het nu nodig is om je stem luid te laten horen en je pas dan wat naar voren in de rij van te vaccineren mensen komt, dan worden mantelzorgers waarschijnlijk hekkensluiter. De brief die MantelzorgNL eind november hierover verstuurde heeft duidelijk geen gehoor gevonden.

Gelijkwaardigheid van mantelzorg

De gelijkwaardigheid van mantelzorg in zorg en ondersteuning, met ieder een eigen rol, is al jaren onderwerp van gesprek. Ik vind het spijtig te constateren dat zij ook nu weer niet worden beschouwd als iemand van belang in de zorg voor mensen met een kwetsbare gezondheid. In de planning van het ministerie komen mantelzorgers in ieder geval niet voor als vitaal voor de zorgverlening. Anita Peters is expert informele zorg bij Movisie.

Bron: Expert Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen