Steffie legt corona eenvoudig uit

0
343

Steffie heeft een stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De volledig gesproken website is speciaal bedoeld voor mensen die een zetje kunnen gebruiken.

Op corona.steffie.nl vind je begrijpelijke en betrouwbare informatie over het coronavirus. De website is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid. Met deze website voorziet Steffie in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Steffie beantwoordt vragen zoals: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Hoe werken de coronatesten? Ook komen onderwerpen zoals goed je handen wassen en het maken van een dagindeling aan bod. In een volgende app-versie gaat Steffie ook aandacht besteden aan hoe je minder bang kunt worden en hoe je je vrije tijd het beste kan indelen.

Juist in tijden van crisis heeft iedereen behoefte aan betrouwbare en begrijpelijke informatie. Dat voorkomt ook angstgevoelens, stress en mogelijk zelfs gezondheidsproblemen. Vanwege de stapsgewijze uitleg, vriendelijke animaties en gesproken tekst is deze Steffie-module fijn voorlichtingsmateriaal voor meer dan 1,5 miljoen mensen die een zetje kunnen gebruiken.

Bron: Steffie

Vorig artikelMinister komt afspraken over vaccineren huisartsen niet na
Volgend artikelHuisartsen ’t Gooi starten unieke pilot telebegeleiding COPD-patiënten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.