MMC biedt eerste online live Q&A Samen Zwanger

Zorgprofessionals beantwoorden via Instagram alle vragen rondom zwangerschap en bevalling

Vanwege corona heeft het Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum) van Máxima MC (MMC) in samenwerking met de verloskundigenpraktijken uit de regio speciaal voor zwangeren en hun partner het online initiatief ‘Samen Zwanger’ beschikbaar gemaakt. Dit bestaat uit een live Q&A met zorgprofessionals via Instagram, een interactieve video met daarin onder andere een digitale rondleiding en een overzicht met meest gestelde vragen en antwoorden.

“Wanneer een zwangere en haar partner een kindje verwachten, is het fijn dat zij zich goed kunnen voorbereiden op de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap. Om hen ook in deze tijd hierbij te helpen, hebben we vanuit de verloskundigenpraktijken uit de regio en MMC aan zwangeren en hun partners gevraagd wat hun wensen hierin zijn. Op basis hiervan hebben we het online initiatief ‘Samen Zwanger’ ontwikkeld met een live Q&A via Instagram, een interactieve video met onder andere een digitale rondleiding en een overzicht met meest gestelde vragen en antwoorden,” vertelt Simone Goossens, gynaecoloog van MMC.

Interactieve video met rondleiding

Zwangeren geven aan graag informatie van zorgprofessionals te willen ontvangen over de zwangerschap, bevalling, pijnstilling en borstvoeding. Ook willen ze graag zien hoe een kraamsuite en het VMK-centrum van MMC eruit ziet. “Met een interactieve video laten de verschillende zorgprofessionals dit aan zwangeren zien en krijgen ze een digitale rondleiding door het VMK-centrum van MMC,” aldus Goossens.


Live Q&A met zorgprofessionals

Ook willen zwangeren graag live hun vragen kunnen stellen aan zorgprofessionals van MMC. “Gisteren was daarom de eerste online live Q&A met onze zorgprofessionals en verloskundige Nicole Backx van PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven namens de verloskundigenpraktijken uit de regio op de Instagrampagina van MMC. En het was een succes. Zwangeren konden hun vraag rondom zwangerschap en bevalling vooraf aan ons insturen. Tijdens de live Q&A beantwoordden de zorgprofessionals zoveel mogelijk vragen,” vertelt Goossens.


Live Q&A terugkijken? Dat kan via het Instagram account @MMC via de highlight ‘Q&A zwanger’. Of houdt de pagina www.mmc.nl/samenzwanger in de gaten, want daarop verschijnen binnenkort de nieuwe data voor de live Q&A’s voor de rest van dit jaar.

Bron: Máxima MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen