Bernhoven en Siemens Healthineers starten nauwe samenwerking op gebied van laboratoriumdiagnostiek

Op 22 januari 2021 tekenden Bernhoven en medisch technologiebedrijf Siemens Healthineers een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 15 jaar op het gebied van laboratoriumdiagnostiek. De partners gaan over en weer gebruik maken van elkaars kennis en middelen waarbij kwaliteit en gezondheidsresultaat voor de patiënt voorop staan. Het laboratorium en de bijbehorende dienstverlening blijven op de locatie in Uden bestaan. Deze samenwerking past binnen de weg van toekomstbestendige zorg die Bernhoven is ingeslagen.

Analyseproces

Siemens Healthineers gaat een bijdrage leveren aan het analyseproces, de automatisering en de digitale infrastructuur van het laboratorium. Waar mogelijk wordt de laboratoriumdiagnostiek dicht naar de patiënt in de eigen omgeving gebracht.  Zo hoeft een patiënt straks niet meer voor elke laboratoriumtest naar het ziekenhuis te komen.

Met deze samenwerking spelen Bernhoven en Siemens in op de veranderingen in het diagnostisch landschap. Ontwikkelingen als digitalisering, robotisering, zelf testen, eigen regie op gezondheid en bekostiging van de zorg maken dat deze sector sterk verandert. Door de samenwerking ontstaat er schaalgrootte en innovatiekracht en blijft de continuïteit van de laboratoriumdiagnostiek gewaarborgd.

Innovatiekracht

Geert van den Enden, algemeen directeur Bernhoven: “Het aangaan van een langdurig partnership met een medtech partner als Siemens Healthineers geeft ons de innovatiekracht om ons analyseproces verder te optimaliseren. Bernhoven volgt al enige jaren een koers van toekomstbestendige zorg waarbij we door in te zetten op kwaliteit de zorg ook toegankelijk en betaalbaar willen houden.  Dit partnership is een volgende stap in die transitie.”   

Kees Smaling, algemeen directeur Siemens Healthineers: “Deze overeenkomst is de eerste in haar soort in Nederland waarbij partijen zo intensief gaan samenwerken op het gebied van laboratoriumdiagnostiek. We zijn trots dat we Bernhoven op deze wijze mogen ondersteunen en zo hiermee een impuls geven aan het realiseren van passende zorg voor patiënten van Bernhoven.”

Foto:V.l.n.r.: Geert van den Enden, Kees Smaling, Syro Ronda, Bianca van Adrichem,  Joris van de Rijt, Sjaak van der Pouw.

Bron: Bernhoven

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen