Wat zijn de coronaregels voor koek en zopie?

Array

Deze week en komend weekend zullen veel mensen de natuur in trekken. De verwachting is dat er op verschillende plaatsen Koek en Zopie standjes zullen komen te staan. Het coronavirus kan ook bij kou makkelijk overspringen. Hou daarom de regels voor de horeca goed in acht. Dit is van belang om het coronavirus zo snel mogelijk te bestrijden. Om te voorkomen dat het afhalen bij koek en zopie niet tot nieuwe problemen leidt , zetten we de afspraken nog een keer helder op een rij.

Zeker met het oog op de het winterse weer en de activiteten buiten is het van belang dat we daar op blijfven letten.

De regels:

  • Niet meer dan 3 personen in de locatie of aan het afhaalloket
  • Minimaal 1,5 meter afstand aanhouden
  • Niet consumeren ter plaatse maar meenemen
  • Zorg er ook voor dat mensen die wachten op hun bestelling voldoende afstand bewaren.
  • Plaatsen van stoelen en bankjes waar men de koek en zopie kan nuttigen is niet toegestaan.

Of je ergens een koek en zopie mag opzetten, hangt af van de lokale regels. Maar ook hiervoor geldt dat je in verband met het coronavirus alleen eten en drinken mag laten afhalen, en geen terras mag opbouwen.

Bron: Rijskoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen