Sneeuw zorgt niet voor extra drukte op de spoedeisende hulp

Array

Het winterse weer heeft niet geleid tot extra drukte op de spoedeisende hulp bij diverse ziekenhuizen in het land.

In de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen waren ze goed voorbereid vanwege de voorspellingen als sneeuw en gladheid. We merkten dat maandag ook toen het glad was vanwege de ijzel. Onze ervaring is dat we dan enkele tientallen extra patiënten zien. We zijn voorbereid en werken nauw samen met de andere ziekenhuizen, zodat iedereen spoedeisende hulp kan krijgen.”

In Arnhem is behoorlijk wat sneeuw gevallen, maar volgens een woordvoerder van het Rijnstate in Arnhem is het niet veel drukker dan anders op een normale zondag. “We merken wel dat het voor mensen door de gladheid moeilijk is om het ziekenhuis of de eerste hulp te bereiken.”

Bij het HagaZiekenhuis in Den Haag een zelfde beeld. “Het is niet extra druk door de sneeuw en gladheid”, aldus een woordvoerster.

Bij het UMC in Groningen en Maastricht is het rustig op de eerste hulp. In die regio’s maar weinig sneeuw gevallen. Volgens een woordvoerder van het UCM Groningen is het rustiger dan op andere zondagen. “Er is weinig toeloop. We hebben het idee dat mensen vooral thuis blijven.” In het UMC in Maastricht is het ook niet druk. “Maar hier is ook nauwelijks sneeuw gevallen”, aldus een zegsman.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen