Huisartsen Eemland benoemt Chantal Emaus als nieuwe medisch directeur

Chantal Emaus is per 1 maart benoemd als medisch directeur van Huisartsen Eemland (HE) in Amersfoort. Zij volgt in deze functie Dianne Jaspers op, die sinds 2017 werkzaam was als bestuurder van de organisatie.

Chantal Emaus

Emaus is sinds 2010 praktijkhoudend huisarts in Schothorst, Amersfoort. Zij had reeds meerdere bestuurlijke functies bij zowel landelijke organisaties als binnen de regio. De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de transitie naar meer wijkgerichte samenwerking zowel binnen de regio-organisatie alsook binnen de gemeente Amersfoort.

“Samen sterker” is waar Huisartsen Eemland voor staat”, zegt Emaus. “Binnen de zorg wachten ons de komende jaren een paar flinke uitdagingen. Wij kunnen in dat veld als huisartsen een belangrijke rol spelen in het behouden van goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor de burgers in Eemland. Dat kunnen we alleen als we dat gezamenlijk doen. Samen als huisartsen in de regio, samen met onze zorgpartners en vooral ook samen met Christiaan Katsma, algemeen directeur HE en goede ondersteuning door de medewerkers van HE. Daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen