Burgemeester Frank Petter krijgt een canvas met een verhaal cadeau, gemaakt door de bewoners.

Burgemeester bezoekt woonlocatie Zuiderdreef van SDW

Array

Afgelopen week bracht burgemeester Frank Petter een bezoek aan woonlocatie Zuiderdreef van zorgorganisatie SDW in Bergen op Zoom. Bij de Zuiderdreef raakten in januari en februari zowel bewoners als medewerkers besmet met het coronavirus. De burgemeester sprak met enkele cliënten en medewerkers wat dit met hen deed.

“We hebben te maken gehad met besmettingen onder onze bewoners en medewerkers”, vertelt Andrea Naalden, unitmanager van woonlocatie Zuiderdreef. “Het was een spannende en heftige tijd. Ik ben heel trots hoe zowel medewerkers als cliënten er toch de schouders onder hebben gezet. Ondanks de zorgen, hebben zij er het beste van geprobeerd te maken.”

“Het bezoek van de burgemeester vanochtend was voor hen spannend, maar ook heel fijn. De cliënten hadden voor de burgemeester een canvas gemaakt met daarop deurtjes. Deze deurtjes staan symbool voor de deuren waar onze cliënten achter hebben moeten verblijven vanwege de corona. Zo konden ook degenen die er vanochtend niet bij konden zijn hun verhaal vertellen. Wat de maatregelen met hen gedaan hadden. Eén van de bewoners liet de burgemeester ook zijn appartement zien, waar hij tien dagen in quarantaine heeft moeten zitten, zonder naar buiten te gaan.”

SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom is in september 2020 geopend. Hier biedt SDW groepswonen en appartementen aan voor volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. Ook zijn hier trainingsappartementen voor gezinnen waarbij de ouders een (licht) verstandelijke beperking hebben.

Bron: SDW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen