Studie onderzoekt de effecten van beademingstherapieën

Studie benadrukt het belang van hersenmonitoring tijdens de behandeling van patiënten met ernstige COVID-19

Studie onderzoekt de effecten van beademingstherapieën op de cerebrale oxygenatie van COVID-19-patiënten die Masimo O3® gebruiken

Masimo (NASDAQ: MASI) heeft gisteren de resultaten bekendgemaakt van een prospectieve, observationele studie gepubliceerd in Critical Care waarin onderzoekers in Genua, Italië, de impact evalueerden van een verscheidenheid aan reddingstherapieën op de systemische en cerebrale oxygenatie van mechanisch geventileerde COVID-19-patiënten die lijden aan het acute respiratory distress syndrome (ARDS).

Om de impact te meten, gebruikten de onderzoekers het Masimo Root® Patient Monitoring en Connectivity Platform met O3® Regional Oximetry, dat gebruik maakt van near-infrared spectroscopy (NIRS) om de weefsel zuurstofverzadiging (rSO2) in het interessegebied, zoals de hersenen, te kunnen volgen.

Bron: NovumPR

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen