89 opvoedtips van twee vaders: Rust, regelmaat en fikkie stoken

0
308

De twee vaders Paul en Wim moesten na de geboorte van hun kinderen het opvoeden als het ware opnieuw uitvinden. En wat blijkt? Van hun ervaringen kunnen ALLE ouders wat opsteken. Laat los, heb plezier, en wees soms wat strenger! Daar worden kinderen én hun ouders een stuk gelukkiger van.

Rust, regelmaat en fikkie stoken is een vrolijk boek waarin heilige opvoedhuisjes omver worden gegooid door de twee niet-zo-traditionele ouders. Ouderschap moet je zeker serieus nemen, maar mag het alsjeblieft ook wat relaxter? Op geheel eigen wijze geven de vaders praktische adviezen zoals: gebruik de nanny-stoel vooral voor jezelf; kijk samen televisie, dan doe je tenminste nog iets samen; wat te doen bij projectielbraken; en sla, por en duw je kinderen regelmatig. In het boek zijn ook regels over internet – opgesteld samen met hun kinderen- opgenomen.

Paul de Bont: “Het is verbazingwekkend hoeveel je moet leren tijdens de opvoeding en hoe vaak je het steeds toch anders doet dan je je had voorgenomen. Een gebruiksaanwijzing over kinderen zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor ouders.”

“We zien en horen om ons heen gezinnen onderuitgaan. Kinderen die hun ouders tiranniseren. Meer dan de helft van de klas is gescheiden. Er zijn tienduizenden kinderen met ADHD, ADD, OCD en andere scrabble-diagnoses. We zien overspannen ouders op school, werk en in de supermarkt. Allebei carrière, de huishoudtaken bij de moeder neergelegd, en dan ook nog in een soort dodelijke competitie met andere ouders over de leukste kleren, de mooiste foto op Instagram, de aantrekkelijkste traktatie en het meest vegan dieet. Zonder drastische keuzes gaat het natuurlijk mis. Je verandert in je ouders of stevent op de scheiding af. Er zijn daarvoor oplossingen – met garantie.”

Over Paul de Bont


Televisiemaker Paul de Bont bedenkt, ontwikkelt en produceert documentaires en series. Als eersten in Nederland kregen hij en zijn echtgenoot vier kinderen met een Amerikaanse draagster. Rust, regelmaat en fikkie stoken | 89 opvoedtips van 2 vaders | Paul de Bont | 9789021581194 | € 17,99 | 1 juni 2021

Vorig artikelEerste overzicht meldingen overlijdens na coronavaccinatie
Volgend artikelFNV vraagt ministers om Covid-19 fonds en herstelplan voor zorg & welzijn
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.