Hartenkreet ziekenhuiswereld opgepakt door Kabinet

Het recente besluit van de verantwoordelijke ministers om ziekenhuispersoneel met direct patiëntencontact nu met spoed te vaccineren, is met grote opluchting ontvangen.

Dit besluit is genomen na de vele noodkreten van onder andere verpleegkundigen, medisch specialisten, bestuurders en de koepelorganisaties V&VN, FMS, NVZ en NFU. Zij hebben begrip voor de lastige keuzes die gemaakt moeten worden over het vaccinatiebeleid en waarderen daarom des te meer dat gehoor is gegeven aan de dringende oproep. Umc’s en ziekenhuizen hebben maximale capaciteit nodig om goede (COVID)zorg te blijven bieden. De komende weken zijn cruciaal. De medewerkers in de ziekenhuizen zijn essentieel in de bestrijding van de coronapandemie en de hiermee samenhangende maatschappelijke wens tot het verlichten van preventieve maatregelen.

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen