Vereniging Eerstelijns Apothekers Rijnland en stichting ©aliber sluiten eHealth-overeenkomst met PharmaPartners:

Pharmapartners, Stichting ©aliber en Vereniging Eerstelijns Apothekers Rijnland (VER) tekenen overeenkomst inzet eHealth om zorg te dragen voor een goede patiëntenzorg en communicatie vanuit de apotheek.

Stichting ©aliber, dochterorganisatie van de Regionale Organisatie Huisartsen West Nederland, heeft voor de regio Zuid Holland Noord het initiatief genomen om de mogelijkheden te onderzoeken voor een raamovereenkomst met Pharmapartners. De VER is gevraagd om zich aan te sluiten bij deze mogelijkheid en door de apothekers Karin Beuning en Marrit Wester is namens de VER hier positief op gereageerd. Namens Stichting ©aliber waren de bestuurders Hans Brehler, Frans Zonneveld en de ICT manager Jeroen van Embden, nauw betrokken bij de tot standkoming van de raamovereenkomst.

Diverse e-health toepassingen

De focus van de afgesloten raamovereenkomst is dat apothekers aangesloten bij de VER, gebruik kunnen maken van diverse e-health toepassingen in MijnGezondheid.net, namelijk:

  • Online inzage in de actuele medicatie status;
  • Medicatiepaspoort voor de patiënt;
  • Actueel Medicatie overzicht;
  • Medicatie overzicht inclusief Geneesmiddelen informatie voor de patiënt;
  • Medicatie herhalen;
  • e-Consult bij de apotheek;
  • Een Track & Trace koppeling t.b.v. van de bestelstatus van medicatie;
  • De app MedGemak. Met de app MedGemak heeft de patiënt toegang tot gemaksfunctionaliteiten, zoals medicatie bestellen, online vragen stellen et cetera.

De businessunit eHealth van PharmaPartners, vertegenwoordigt door Piet Hein Knoop als managing Director eHealth en Naomi Cools als Accountmanager eHealth, richt zich op het ontzorgen van zorgverleners door het aanbieden van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de aanvullende app MedGemak. Deze digitale oplossingen voor de patiënt zijn volledig geïntegreerd met het huisartseninformatiesystemen Medicom en het apothekersinformatiesysteem Pharmacom.

De Vereniging Eerstelijns Apothekers Rijnland (VER) verzorgt gecoördineerde, gemandateerde en professionele vertegenwoordiging van de beroepsgroep van apothekers in de regio met gestructureerde terugkoppeling naar de leden.? De vereniging vertegenwoordigt de beroepsgroep van apothekers en draagt bij aan de beste farmaceutische zorg, dichtbij huis.

Door de unieke integratie in de informatiesystemen van PharmaPartners kunnen de apothekers die aangesloten zijn bij de VER profiteren van een modern e-health platform voor veilige, professionele en efficiënte communicatie met de patiënten. Door de gezamenlijk e-health propositie van de huisartsen en de apotheken, wordt tevens de samenwerking binnen de regio versterkt en wordt er ingespeeld op de zorgontwikkeling van patiëntenparticipatie.

Ondertekening

Namens Stichting ©aliber waren bestuurders Hans Brehler en Frans Zonneveld evenals ICT-manager Jeroen van Embden betrokken bij de totstandkoming van de raamovereenkomst. Bij de ondertekening van de raamovereenkomst waren bestuursleden Karen Beuning en Marrit Wester aanwezig namens de VER. Vanuit PharmaPartners was Piet Hein Knoop, Managing Director eHealth van PharmaPartners, aanwezig.

Apothekers die bij de VER zijn aangesloten en meer informatie willen n.a.v. de raamovereenkomst, kunnen mailen naar [email protected].

Stichting ©aliber


Stichting ©aliber is een faciliterende en ondersteunende organisatie, gericht op het ontzorgen van zorgverleners in de regio Zuid-Holland Noord. Stichting ©aliber is verbonden aan de Regionale Organisatie van Huisartsen West-Nederland (ROHWN).

Vereniging Eerstelijns Apothekers Rijnland


De Vereniging Eerstelijns Apothekers Rijnland (VER) verzorgt gecoördineerde, gemandateerde en professionele vertegenwoordiging van de beroepsgroep van apothekers in de regio. Zo draagt de vereniging bij aan de beste farmaceutische zorg, dichtbij huis.

PharmaPartners


PharmaPartners biedt samenwerkende zorgverleners en patiënten geïntegreerde zorgsystemen die toegang geven tot betrouwbare, actuele en complete (patiënten)informatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen