VWS hoort signalen Brabantse intensivisten ‘luid en duidelijk’ maar terugkomen op versoepelingen doet VWS niet

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft zondagmiddag een reactie gegeven op de brandbrief van Brabantse intensivisten. De signalen, dat de grens op ic is bereikt. Maar terugkomen op de versoepelingen doet VWS niet.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">Brief van de Brabantse intensivisten. <a href="https://t.co/gjLsGfV1qD">pic.twitter.com/gjLsGfV1qD</a></p>&mdash; Sander de Hosson (@shossontwits) <a href="https://twitter.com/shossontwits/status/1386005050439438341?ref_src=twsrc%5Etfw">April 24, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Met de brandbrief wilden de Brabantse intensivisten vooral duidelijk maken dat de Brabantse ziekenhuizen afstevenen op code zwart. VWS komt alleen met uitleg over de afweging tot het besluit tot versoepelingen.

Momenteel liggen er nu 841 mensen met corona op de ic’s volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De afgelopen 24 uur meldde het RIVM 8079 besmettingen. Vandaag steeg het aantal corona patiënten op de ic met 25 mensen; de grootse toename sinds 7 april.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen