Ook mantelzorgers verdienen een zorgbonus


Ook mantelzorgers verdienen een zorgbonus


Vandaag debatteert de kamer opnieuw over een tweede bonus voor het zorgpersoneel, bovenop de bonus van €1000 die ze eerder ontvingen. Het gaat om zorgprofessionals die tijdens de coronacrisis extra inspanningen leveren. Het is de hoogste tijd dat niet alleen de professionele zorgverleners duidelijke waardering krijgen, maar ook mantelzorgers.


MantelzorgNL wil dat voor alle mantelzorgers waardering en erkenning wordt uitgesproken door het kabinet en dat ze een bonus ontvangen, zeker de mantelzorgers die het extra zwaar hebben. Zij zorgen lang en intensief en zouden net als de zorgmedewerkers de zorgbonus moeten krijgen. Op hen is immers evenzeer een groot beroep gedaan.


De discussie in de Tweede Kamer ging afgelopen maand over de vraag wie deze extra bonus zouden moeten krijgen. MantelzorgNL is teleurgesteld dat er weer alleen gesproken wordt over de zorgprofessionals, terwijl mantelzorgers voor hun inzet niet worden gewaardeerd of beloond.


Al ruim een jaar hebben we te maken met corona en juist voor mantelzorgers blijft het een extra zware tijd. Nog steeds moeten zij inspringen doordat de professionele zorg en ondersteuning nog niet op orde is. Ze zitten in zelfisolatie (omdat ze bang zijn degene voor wie ze zorgen te besmetten) en krijgen geen voorrang bij vaccinatie. Eerder stonden mantelzorgers al achteraan in de rij bij het testen en het verkrijgen van persoonlijke beschermingsmiddelen.


Juist nu waardering en erkenning laten blijken

Dagelijks komen bij de Mantelzorglijn signalen binnen van mantelzorgers die op omvallen staan. Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van MantelzorgNL: “Het is de hoogste tijd dat het kabinet waardering laat blijken en mantelzorgers erkent die een grote bijdrage leveren tijdens deze coronacrisis.”

Bron: MantelzorgNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen