Hoogleraar Jet Bussemaker in gesprek met industry leaders over de toekomst van de gezondheidszorg

Array

Op 11 mei 2021 organiseert het Leids Universitair Medisch Centrum een online lanceringsevenement over de toekomst van de gezondheidszorg. Aanleiding voor het evenement is de start van de nieuwe interdisciplinaire masteropleiding Population Health Management vanaf september 2021. Tijdens het evenement spreekt oud-minister en LUMC-hoogleraar Jet Bussemaker met inspirerende leiders uit de sector over het creëren van een toekomstbestendig zorgstelsel: waardegedreven, geïntegreerd en duurzaam. Met als doel de steeds groter wordende gezondheidsverschillen tussen mensen wereldwijd te verkleinen en een duurzaam zorgsysteem te creëren. Onder meer komt aan het woord Jan Kimpen, Chief Medical Officer van Philips, over de belangrijke rol van Population Health Management om de implementatie van complexe gezondheidszorgtransformaties te ondersteunen.


Masteropleiding

De nieuwe Leidse masteropleiding geeft studenten de tools om een bijdrage te leveren aan grootschalige gezondheidszorgorganisatie veranderingen. Via blended learning worden studenten in twee jaar opgeleid tot strategisch adviseur die in staat is om relevante personen en organisaties bij elkaar te brengen voor innovatieve en preventieve oplossingen binnen de gezondheidszorg. Met een innovatieve aanpak worden inzichten uit de epidemiologie, data analyse, geneeskunde, bestuurskunde en gedragswetenschappen gecombineerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen