Oproep voor huisartsen van NFK

0
537

Uit de meldingen bij ons meldpunt@nfk.nl blijkt dat sommige huisartsen de griepprikrichtlijn zo strikt interpreteren, dat zij weigeren (ex-)kankerpatiënten een medische indicatie te geven voor COVID-vaccinatie.

De richtlijn én afsprakenagenda van de GGD bieden genoeg ruimte om deze groep mensen eerder te vaccineren dan hun leeftijdsgroep. Ook mensen die in de controlefase zitten na hun behandeling, zouden een medische indicatie moeten krijgen. Deze fase duurt tenslotte niet voor niets meestal vijf jaar: we kunnen er helaas niet zo maar van uitgaan dat deze mensen even kwetsbaar zijn als gezonde leeftijdsgenoten.

Huisartsen die patiënten nog niet hebben aangemeld voor COVID-vaccinatie met medische indicatie, kunnen hen vanaf 14 mei zelf een uitnodiging sturen. Deze is in de meeste HIS beschikbaar. De brief moet gepersonaliseerd worden. De tekst van de brief mag niet veranderd worden. Gezondheidsverklaring meesturen alsook de infographic met op de achterkant informatie over de gegevensuitwisseling.

Bron: NFK

Vorig artikelUit je dip met deze baanbrekende methode uit Denemarken
Volgend artikelZeer hoge therapietrouw voor diabetes medicatie bij Twentse diabetes patiënten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.