Sara Daliri: Minder heropnames in ziekenhuis door medicatieproblemen

0
570
Healthcare And Medicine


Na ontslag uit het ziekenhuis ervaart meer dan de helft van de patiënten een probleem met hun medicijnen. Ongeveer 20 procent van de heropnames komt door een probleem met de medicatie-  iets minder dan de helft daarvan is vermijdbaar.


Bepaalde interventies, zowel in het ziekenhuis als na ontslag, verminderen ziekenhuisheropnames binnen dertig dagen na ontslag. Daliri zag in haar studie dat medicatiegerelateerde problemen significant daalden na samenwerking tussen zorgverleners in het ziekenhuis en zorgverleners in de eerste lijn. Samenwerking tussen apothekers en (wijk)verpleegkundigen biedt nieuwe aanknopingspunten. Verder zijn de terugvraagmethode, huisbezoeken na ontslag, zorgteams en gepersonaliseerde medicatiebegeleiding tijdens en na ziekenhuisopname noodzakelijk om knelpunten bij medicatiegebruik te voorkomen tijdens de overgang van ziekenhuis naar huis.


Enhancing medication safety for patients during the transition from hospital to home

Bron: Amsterdam UMC

Vorig artikelBurgers moeten beter beschermd worden in de keten van DNA-data
Volgend artikelKoning brengt werkbezoek aan COVID-19 nazorgpoli Radboudumc
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.