Passende zorg voor oudere hartpatiënten

Promotie (UvA), 10.00 u, Agnietenkapel
Patricia Jepma: Passende zorg voor oudere hartpatiënten

Oudere hartpatiënten hebben minstens evenveel baat bij leefstijlprogramma’s gericht op stoppen met roken, gewichtsverlies en beweging, als met patiënten jonger dan 65 jaar.

Patricia Jepma deed onderzoek naar de integratie van cardiologische en geriatrische zorg voor oudere hartpatiënten. Jepma’s studie laat zien dat de ziektelast en sterftekans bij oudere hartpatiënten zeer hoog zijn. Beter onderscheid maken binnen deze patiëntengroep zou kunnen resulteren in passendere zorg.

Een deel van de patiënten heeft mogelijk nog baat bij intensieve preventieve interventies terwijl voor andere patiënten palliatieve interventies, gericht op verlichten van de klachten en kwaliteit van leven, passender zijn.
Link naar proefschrift  

Bron: Amsterdam UMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen