‘Biotechsector juicht initiatief registratie geneesmiddelen door ziekenhuizen toe’

Nederlandse ziekenhuizen gaan een bedrijf oprichten geneesmiddelen te registreren en zo ‘kaping’ van geneesmiddelen te voorkomen. De biotechsector juicht het initiatief van ziekenhuizen en universitair medische centra van harte toe. Door registratie komen geneesmiddelen op een veilige, effectieve en brede wijze beschikbaar voor patiënten in Nederland en Europa. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de huidige situatie waarin met name de patiënten binnen het eigen ziekenhuizen gebruik kunnen maken van de in eigen huis bereide geneesmiddelen. Eerder riep HollandBIO op tot deze oplossing, onder de noemer ‘voorkom een rel, registreer snel’. We zijn dan ook blij dat na de oprichting van Medicijn voor de Maatschappij door het Amsterdam UMC nu een tweede vergelijkbaar initiatief van de grond komt. Zo stimuleren we gezondheid, innovatie en betaalbaarheid, krijgt ons Europese systeem van registratie de credits die het verdient én profiteren alle Europese patiënten, ongeacht hun woonplaats of de incidentie van hun ziekte, van nieuwe geneesmiddelen.

Annemiek Verkamman, HollandBIO, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ziekenhuizen beginnen bedrijf tegen ‘geneesmiddelkaping’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen