‘Biotechsector juicht initiatief registratie geneesmiddelen door ziekenhuizen toe’

0
418
Aspirin-Produktion in Bitterfeld Eine der modernsten Bayer-Produktionsstätten der Welt in Bitterfeld (Sachsen-Anhalt) bietet Bedingungen, Aspirin in bester Qualität herzustellen. Im Oktober 2002 feierte der Standort 10-jähriges Bestehen. Bayer investierte bisher über 500 Millionen Euro in das Werk und schuf 652 Arbeitsplätze. Dort sind ebenfalls drei Chemie-Betriebe entstanden. Leverkusen, November 2002 Foto: Bayer AG Abdruck mit URHEBERVERMERK honorarfrei. Belegexemplar bitte an: Dynevo GmbH, OP-IMP Bildredaktion, W 4, 51368 Leverkusen Telefon: 0214/30 57016 - Telefax: 0214/30 57480 Internet: http://www.bayer.de E-Mail: [email protected] Aspirin production in Bitterfeld Bayer?s production site in Bitterfeld, Germany ? one of its most modern facilities ? provides ideal conditions for assuring the quality of Aspirin tablets. In October 2002, the site celebrated the 10th anniversary of its founding. Bayer has already invested over 500 million at this location, creating 652 jobs. In addition to the pharmaceutical operations, three production facilities for chemical products are also located on the Bitterfeld site. Leverkusen, November 2002 Photo: Bayer AG Photo may be reproduced free of charge. Please credit "Photo: Bayer AG" and send a complimentary copy of the publication to: Dynevo GmbH, Operations, Image Publishing, 51368 Leverkusen, Germany Telephone: +49 214 30 57016 - Telefax: + 49 214 30 57480 Internet: http://www.bayer.com E-Mail: [email protected]

Nederlandse ziekenhuizen gaan een bedrijf oprichten geneesmiddelen te registreren en zo ‘kaping’ van geneesmiddelen te voorkomen. De biotechsector juicht het initiatief van ziekenhuizen en universitair medische centra van harte toe. Door registratie komen geneesmiddelen op een veilige, effectieve en brede wijze beschikbaar voor patiënten in Nederland en Europa. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de huidige situatie waarin met name de patiënten binnen het eigen ziekenhuizen gebruik kunnen maken van de in eigen huis bereide geneesmiddelen. Eerder riep HollandBIO op tot deze oplossing, onder de noemer ‘voorkom een rel, registreer snel’. We zijn dan ook blij dat na de oprichting van Medicijn voor de Maatschappij door het Amsterdam UMC nu een tweede vergelijkbaar initiatief van de grond komt. Zo stimuleren we gezondheid, innovatie en betaalbaarheid, krijgt ons Europese systeem van registratie de credits die het verdient én profiteren alle Europese patiënten, ongeacht hun woonplaats of de incidentie van hun ziekte, van nieuwe geneesmiddelen.

Annemiek Verkamman, HollandBIO, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ziekenhuizen beginnen bedrijf tegen ‘geneesmiddelkaping’

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.