Amstelring benoemt nieuwe voorzitters en nieuw lid Raad van Toezicht

0
313

Amstelring is verheugd met de benoeming per 1 augustus 2021 van Annelies Versteegden en Pieterbas Lalleman, beiden als gedeeld voorzitter van de Raad van Toezicht. Pieterbas Lalleman was al lid van de RvT. Helianthe Kort is benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht op voordracht van de cliëntenraad. Gedeeld voorzitterschap past goed bij de bestuursfilosofie van Amstelring, waarbij de Raad van Bestuur bestaat uit een collegiaal bestuur zonder voorzitter.

Waardegericht toezicht

Annelies Versteegden is bestuurder bij de Koninklijke Visio, een expertise organisatie met bijna 3000 medewerkers die zich dagelijks inzet voor mensen met een visuele beperking. Daarvoor is zij 6,5 jaar voorzitter Raad van Bestuur geweest bij Vilans, een landelijke kennisorganisatie en is zij sinds 2012 toezichthouder.

Annelies Versteegden: “Amstelring is in de afgelopen jaren gegroeid naar een vitale organisatie. Een mooie nieuwe koers is ingezet: flexibel anticiperen op wat de samenleving vraagt, zoals integrale netwerkzorg en nieuwe woonzorgconcepten. Dat vraagt een transformatie in de organisatie om de betekenisvolle zorg van vandaag ook in de toekomst te kunnen blijven leveren. Daar past een nieuwe manier van toezicht houden bij: waardegedreven met gedeeld eigenaarschap en aandacht voor de inhoudelijke professionaliteit. Ik kijk er naar uit om dit samen met Pieterbas en de andere collega’s in de RvT invulling te geven.”

Verbinding tussen zorg en bouwen

Een brede ervaring en expertise in de zorg onder andere op het gebied van technologie, kwaliteit van zorg en van arbeid en zelfmanagement, dat brengt Helianthe Kort in als nieuw lid van de RvT. Zij is lector Technologie voor zorginnovaties bij de Hogeschool Utrecht en parttime hoogleraar Building Healthy Environments for Future Users aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tevens is zij een warm pleitbezorger van meer vrouwen in Raden van Toezicht.

Helianthe Kort: “Wonen, kwaliteit van zorg en een gezonde omgeving, waar mensen prettig kunnen leven, daarop zijn mijn activiteiten gericht. Met mijn brede expertise en netwerk bied ik een andere kijk op innovaties, op de invulling van liefdevolle zorg en op arbeids- en andere relaties. Binnen Amstelring liggen op al die terreinen mooie uitdagingen waar ik graag mijn bijdrage aan lever.” Amstelring verheugt zich op een inspirerende samenwerking met deze ervaren mensen, allen met een brede expertise in zorg en welzijn voor ouderen en met een maatschappelijk, politiek en bestuurlijk netwerk.

Bron: Amstelring

Vorig artikelMeer aandacht nodig voor dementie op jonge leeftijd
Volgend artikel‘Pillenpiraterij beter voorkomen dan genezen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.