Update brandincident in opslagruimte Biocartis

Biocartis Group NV geeft een update met betrekking tot de impact op de productie en de voorraden als gevolg van een brand die in de nacht van 30 juli 2021 uitbrak in één van de opslagruimtes van de Vennootschap in Mechelen, België.

Productiecontinuïteit

De brand veroorzaakte aanzienlijke schade aan de opslagruimte. In de aangrenzende productiefaciliteit werd de productie-uitrusting van de geautomatiseerde ‘ML2’ cartridge productielijn niet beschadigd, maar omwille van structurele schade aan het gebouw, en de nodige inspecties en herstellingen, zal de productie op de ‘ML2’ lijn tijdelijk worden opgeschort.

De productie van de getroffen ML2-productielijn zal worden overgebracht naar de ML1-productielijn, die zich in een ander gebouw op de site in Mechelen bevindt en die niet door de brand werd getroffen. Er zijn stappen ondernomen om extra personeel en middelen te heroriënteren naar de ML1 lijn en de productie ervan te verhogen, maar de Vennootschap zal op een aanzienlijk lagere productiecapaciteit draaien tot de productie op ML2 kan worden hervat.

Update van de voorraden

Een deel van de voorraad afgewerkte producten en reagentia die als grondstof worden gebruikt bij de productie van Idylla™ cartridges, is tijdens de brand verloren gegaan. Aangezien de Vennootschap haar voorraden echter in verschillende magazijnen opslaat, werd de voorraad instrumenten en consoles niet getroffen en is ongeveer de helft van de voorraad afgewerkte producten nog beschikbaar om op korte termijn aan de vraag te voldoen, voor het grootste deel van de productportefeuille. Ook de voorraad plastic onderdelen bleef onaangetast.

Grondstoffen zijn beschikbaar om tot eind augustus de productie van cartridges verder te zetten en de komende dagen zullen stappen worden ondernomen om de voorraden van cruciale reagentia van verschillende leveranciers terug aan te vullen om productievertragingen tot een minimum te beperken.

Wij zullen nauw met onze klanten en partners samenwerken om de impact van deze verstoringen in de productie tot een minimum te beperken en om ervoor te zorgen dat aan de meest dringende behoeften wordt voldaan.

Verdere updates zullen indien nodig worden bekendgemaakt.

Bron: Biocartis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen