Ziek en tóch gelukkig

Ziek gelukkig van Ruud ten Wolde verschijnt 19 oktober

Inspirerend en bij vlagen hilarisch boek over geluk vinden, ongeacht je omstandigheden

  • Ruud heeft 16,7K volgers op Twitter en ruim 7.000
    op Instagram. Zijn tweets worden zo’n 6 miljoen keer
    per maand bekeken en hij was genomineerd door The Best Social Awards voor Beste Nieuwkomer en Beste Twitteraar
  • Voor liefhebbers van Leef van Bibian Mantel, De logica van geluk van Mo Gawdat en Kleurenblind van Trevor Noah.

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?

In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

‘Ruud ten Wolde, die ik heb leren kennen als een liefdevol en oprecht mens, schrijft in dit boek op aangrijpende maar ook grappige, luchtige en ontroerende wijze over wat zijn ziekte met zijn leven doet.’ – Ronald Giphart

Ruud ten Wolde (1992) had als kind maar één droom: bij de televisie werken. Op zijn negentiende had hij al een eigen tv-format bedacht, dat bij BNN uitgezonden werd. Hierna werkte hij voor en aan (de ontwikkeling van) diverse tv-programma’s. Momenteel is hij redacteur en verslaggever bij RTL Boulevard. Ruud woont in Amsterdam en verplaatst zich daar het liefst in zijn Birò, die Bianca heet. Daarnaast is hij dol op zijn vriend Jeannot en zijn twee katten Guus en Finn.

Wil je een digitale proef, recensie-exemplaar en/of een interview met Ruud ten Wolde? 

Ik ben te bereiken via: [email protected]

Ziek gelukkig verschijnt 19 oktober 2021.

 Prijs: €21,99 |  Pagina’s: ca. 224 | ISBN: 978 94 005 1393 8 

Ook beschikbaar als e-book en luisterboek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen