Achterstand in de armste landen wordt slechts marginaal verkleind’

 
 
De Verenigde Staten zeggen half miljard vaccins aan 100 landen toe. Uiteraard moeten zulke gestes gewaardeerd worden en hopelijk volgen er meer landen. Tegelijkertijd is het een feit dat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en ook de Europese Unie al bezig zijn met de voorbereiding voor een derde ‘booster’ om de beschermingsgraad van al gevaccineerde burgers te verhogen, als reactie op de dreiging van nieuwe varianten van het coronavirus. De achterstand in de armste landen in de wereld wat betreft de dekkingsgraad wordt zo slechts marginaal verkleind. Het continent Afrika laat de grootste achterstanden zien. Op dit moment zijn er 72 miljoen doses toegediend in Afrika, op een bevolking van 1,4 miljard, wat neerkomt op 5 doses per 100 inwoners, met minder dan 2% van de bevolking volledig gevaccineerd. Ter vergelijking: in Nederland is dat 114 doses per 100 inwoners. De verschillen tussen arme en rijke landen blijven gigantisch en worden eerder groter dan kleiner. De gezondheidszorg in grote delen van Afrika en Azië is niet opgewassen tegen de impact van de pandemie, ook al ogen de besmettingscijfers laag. We moeten blijven herhalen: we zijn pas echt veilig voor het virus, als iedereen beschermd is.

Jos Dusseljee is expert gezondheidszorg in ontwikkelingslanden bij Cordaid
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Fecale-orale route bevestigd: Coronavirus COVID-19 aangetroffen in rioolwater

Coronavirus Duurzaam Genomics - 25 maart , 2020 - 12:59