Zelftesten en het coronavirus: zo bestel je gratis corona zelftesten

ER KUNNEN GEEN GRATIS CORONATESTEN MEER WORDEN BESTELD

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt gebruiken. Ook als u volledig bent gevaccineerd. Bijvoorbeeld als u veilig naar school of werk wilt. Gebruik geen zelftest als u coronaklachten heeft. Maak dan een afspraak bij de GGD.

Gratis corona zelftesten bestellen

Iedereen krijgt tussen 10 augustus en 1 september een brief thuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarin staat dat je 2 gratis zelftesten kunt bestellen per huishouden via Zelftestenbestellen.nl. Met een zelftest test je of je misschien besmet bent met het coronavirus. Zo voorkom je dat het coronavirus zich ongemerkt verder kan verspreiden als je weer meer mensen ontmoet. Bijvoorbeeld als je terugkomt van vakantie en weer naar werk of school gaat.

In 4 stappen zelftesten bestellen

Volg deze 4 stappen om uw 2 gratis zelftesten bestellen:

  1. Ga naar de website Zelftestenbestellen.nl en vul uw unieke code in die in uw brief staat. Druk op ‘Verstuur code’. Of scan de QR-code die u in uw brief vindt.
  2. Vul uw postcode in. Zo kan de website controleren of de code uit de brief bij uw postcode hoort.
  3. Vink het vakje aan waarin u bevestigt dat u 2 gratis zelftesten wil ontvangen.
  4. Druk op de knop ‘Bevestig en Bestel’ om uw bestelling definitief te maken. 

Na 7 tot 10 dagen zelftesten bij u thuis

Heeft u de gratis zelftesten besteld? Dan duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen voordat u de zelftesten op het adres ontvangt waarop u ook de brief ontvangt. U hoeft niet thuis te zijn om de zelftesten te ontvangen. Ze passen door de brievenbus. U ontvangt de zelftesten in een envelop van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Meer weten over corona zelftesten

Voorbeeldbrieven en flyer

Bron: Min VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen