Rotterdams Duizeligheidscentrum in polikliniek Willemsplein

Array

Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis krijgen er een nieuwe poliklinieklocatie bij. Vanaf maandag 4 oktober kunnen hun patiënten voor bepaalde specialismen terecht bij polikliniek Willemsplein in het centrum van Rotterdam. Naast bestaande poliklinieken en een Slaapcentrum, wordt er ook een geheel nieuw Duizeligheidscentrum geopend.

De poliklinieken die op het Willemsplein komen, waren voorheen gevestigd in de voormalige Havenpolikliniek. Nadat de sluiting van de Havenpolikliniek een feit werd, is intensief gezocht naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt met de mooie locatie aan het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Op Willemsplein zijn de poliklinieken Cardiologie, Keel-, Neus- & Oorheelkunde, Longgeneeskunde, Urologie én het Slaapcentrum, waar patiënten met slaapproblemen worden behandeld, van Franciscus Gasthuis & Vlietland gevestigd. Het Maasstad Ziekenhuis opent hier de deuren van haar poliklinieken Neurologie en het specialisme Medische Psychologie.

Continuïteit van zorg

‘Met deze locatie bieden wij continuïteit van zorg aan onze patiënten in het centrum van Rotterdam. Patiënten kunnen op de locatie terecht voor poliklinische zorg, onderzoeken en behandelingen. Daarnaast zijn er faciliteiten om de patiënten digitaal zorg te verlenen als dat kan’, aldus een enthousiaste Suzanne Korthorst, directeur transmurale zorg, Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Rotterdams Duizeligheidscentrum

Met de poliklinieken van de 2 ziekenhuizen is er veel kennis op één locatie bij elkaar gebracht. Voor de longartsen, KNO-artsen, neurologen en psychologen van beide ziekenhuizen, het Erasmus MC én oefentherapeuten uit de regio, een reden om het splinternieuwe Rotterdams Duizeligheidscentrum op te richten. In Rotterdam worden jaarlijks zo’n 1.800 mensen met complexe duizeligheidsklachten doorverwezen. De oorzaak van duizeligheid is niet altijd duidelijk. Waar deze patiënten voorheen  langs verschillende specialismen werden gestuurd, want de oorzaken zijn heel divers, worden ze in het Rotterdams Duizeligheidscentrum geholpen door een goed op elkaar afgestemd, specialistisch team. Door deze samenwerking wordt de oorzaak van duizeligheid sneller achterhaald en kan een gerichte behandeling én nazorgtraject worden gestart. De Beter Keten heeft belangrijk bijgedragen aan de totstandkoming van het Rotterdams Duizeligheidscentrum.

Polikliniek Willemsplein is te vinden aan het Willemsplein 495 op de 2e verdieping van de Hoge Erasmus Offices.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/Willemsplein

Bron: Franciscus Gasthuis en Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen