Derk Segaar nieuw hoofd Internationale Hulp Nederlandse Rode Kruis

Array

Derk Segaar (48) wordt op 1 januari 2022 het nieuwe hoofd Internationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Hij volgt daarmee Juriaan Lahr op die Director Digital Transformation is geworden van het internationale Rode Kruis in Genève. Derk Segaar komt van het internationale Rode Kruis, waar hij de afgelopen drie jaar verantwoordelijk was voor de wereldwijde communicatie. 


Het hoofd Internationale Hulp is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de internationale strategie van het Nederlandse Rode Kruis, het leiden de afdeling, de internationale humanitaire diplomatie en relatiebeheer. Dat laatste zowel binnen het Rode Kruis en de Rode Halve Maanbeweging als met institutionele donoren en externe partners. Binnen de internationale hulpverlening heeft het Nederlandse Rode Kruis speciale aandacht voor thema’s als water, klimaatverandering en digitalisering. Het hoofd Internationale Hulp is lid van het management team van het Nederlandse Rode Kruis.


Derk Segaar heeft uitgebreide ervaring binnen de internationale humanitaire hulpverlening. Hij bekleedde diverse functies binnen de VN, zowel in de hulpverleningsoperatie als ook in communicatiefuncties. Zo werkte hij onder meer in India, Zuid-Soedan, Darfur, New York en Kenia. 


Volgens Marieke van Schaik, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis is juist die gevarieerde ervaring heel gewenst. “Met Derk krijgt het Nederlandse Rode Kruis iemand die de verbinding zoekt. Dat is heel belangrijk in de huidige hulpverlening. Derk weet uit ervaring wat het betekent om in complexe en gespannen situaties internationale hulpprogramma’s op te zetten en uit te voeren. Hij is in staat om vanuit tegenstellingen tot overeenstemming te komen. Daarnaast kent hij de internationale Rode Kruis beweging van binnenuit en kan hij snel schakelen. Hij is een aanwinst voor ons team.”


Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit ongeveer 20.000 vrijwilligers, en 725.000 leden en donateurs en 90.000 Ready2Helpers. Zo’n 500 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft 23 districten en 6 Caribische afdelingen. 

Bron: Rode Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen