Bloedbank Dordrecht is verhuisd

Bloed en plasma doneren in Dordrecht kan vanaf vandaag op de gloednieuwe locatie van Sanquin Bloedbank in Het Palet aan het Dudokplein. De nieuwe, grotere vestiging is vijf dagen per week geopend.


In Dordrecht en omgeving zijn ongeveer 5000 mensen bloeddonor, en nog eens 2600 mensen doneren plasma. Sanquin hoopt in de nieuwe vestiging ook nieuwe donors te kunnen verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar 2% van de Nederlanders is donor. Deze donors zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar.


Irene Bouwer, teamleidster van Sanquin Bloedbank in Dordrecht, is heel blij met de nieuwe vestiging: “Deze vestiging is veel groter, we gaan van 12 naar 21 stoelen. De oude vestiging was te klein om te groeien in het aantal donors, daar kunnen we nu wel weer aan werken. Bovendien kun je op deze vestiging vlakbij gratis parkeren, en stoppen de bus en de trein voor de deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos!”
Afgelopen maanden zijn de bestaande donors al op de hoogte gebracht van de verhuizing. Vorige week was de Bloedbank twee dagen dicht om de verhuizing te regelen. Vanaf vandaag staat het team klaar om oude en nieuwe donors met open armen te ontvangen.


Bloed- en plasmadonors doneren een aantal keer per jaar. Om donor te worden moet je tussen de 18 en 65 jaar zijn en gezond. Om te kijken of je geschikt bent als donor, of om je aan te melden, kun je terecht op sanquin.nl.

Bron: Sanquin

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen