VieCuri verzorgt oncologische zorg aan huis

Steeds meer zorg kan verplaatst worden van het ziekenhuis naar de patiënt thuis. VieCuri verzorgt in dit kader oncologische zorg aan huis. Oncologieverpleegkundigen van VieCuri verzorgen de toediening van de geneesmiddelen.

Service voor de patiënt


VieCuri heeft al ervaring met het aanbieden van medische zorg aan huis. Sinds 2016 wordt er bijvoorbeeld voor bepaalde patiënten van de afdeling neurologie zorg aan huis geboden. Na een geslaagde pilot van een paar maanden hebben nu ook een aantal patiënten met kanker deze mogelijkheid. Ervaren oncologieverpleegkundigen rijden met de geneesmiddelen naar de patiënten toe en blijven gedurende de hele behandeling bij de patiënt. Op deze manier kan de patiënt in de eigen omgeving de behandeling krijgen en hoeft hij de gang naar het ziekenhuis niet te maken. In een stressvolle periode kan dit veel rust en comfort geven. Bijkomend voordeel: als de oncologieverpleegkundige bij de patiënten thuis komt, kunnen eventuele problemen of vraagstukken die de patiënt en naasten bezig houden, worden besproken. Bepaalde onderwerpen worden in de thuisomgeving meer tastbaar of makkelijker besproken.

Middelen met de minste risico’s

In overleg met de patiënt, de specialist en de verpleegkundige wordt besproken of de patiënt in aanmerking komt voor een oncologische thuisbehandeling. Aan de thuisbehandeling zijn altijd voorwaarden verbonden in het kader van veiligheid. Er worden alleen middelen thuis aangeboden die weinig risico’s met zich meebrengen en een relatief korte looptijd hebben. VieCuri onderzoekt regelmatig of andere geneesmiddelen ook geschikt zijn voor thuistoediening.

Verpleegkundigen Imke en Ellis bij patiënte thuis.

Bron: Viecuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Recente artikelen