Lifeliner 5 weer in de lucht om coronapatiënten naar Intensive Care afdelingen in Duitsland te brengen

Vanaf komende donderdag 25 november wordt de Lifeliner 5 opnieuw ingezet om bij te dragen aan de verspreiding van IC coronapatiënten naar Intensive Care afdelingen in Duitsland. Het nieuws komt na de sterk oplopende cijfers in de ziekenhuizen en de aankondiging van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) dat er weer patiënten in Duitsland behandeld gaan worden. Lifeliner 5 zal van maandag tot en met zaterdag worden ingezet. Hoe lang de Lifeliner 5 deze keer actief blijft voor het vervoer van coronapatiënten is nog onbekend.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Radboudumc zal vanuit Leeuwarden de Lifeliner 5 bemensen en hierin samenwerken met RAV Fryslân en ANWB-Medical Air Assistance. Zij zullen, zoals gebruikelijk, vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten (LCSP) opgeroepen worden voor het vervoeren van IC-patiënten. Voor spoedvervoer voor de Waddeneilanden is nu een aparte  vervangende helikopter  beschikbaar.

De helikopter speelt een belangrijke rol bij het snel en veilig vervoeren van IC-patiënten. Het ontlast het medisch vervoer over de weg en wordt ingezet op lange afstanden. Vervoer per helikopter gaat sneller dan vervoer over de weg.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen